Pickles

Publicerat:
2020-10-01Tillagningstid:
Johan Åkerbergs pickles till burgare och annat tar lite tid att förbereda, men det är väl värt besväret!
Ingredienser
Steg 1
- ½litervitvinsvinäger alt. äppelcidervinäger
- ¾dlgrovt salt
- ½literströsocker
- 1½tsksellerisalt – eller byt mot 1 stjälkselleri, skivade som åker i med gurkan och löken
- 1msksenapsfrön, bruna eller gula
- ½mskkorianderfrö
- ½mskchiliflakes
- 1tskgurkmeja
- 1tskvitpepparkorn
- 2cmingefära, skivad
Steg 2
- 1kggurka eller västeråsgurka, skivad i önskad tjocklek
- ½kgsilverlök, tunnskivad
Så lagar du
Steg 1
1. Lägg alla ingredienser i utom gurka och lök i en kastrull och koka upp, se till att socker och salt löst upp sig.
2. Ta kastrullen av från värmen.
Steg 2
1. Blanda gurkskivor och lök i en bunke.
2. Slå på den varma vätskan och låt det svalna i rumstemperatur, lägg ev. en tallrik på för att tynga ner gurkan.
3. Lägg över gurka och lök med vätska i burkar och försegla, ställ kallt tills de ska ätas, gärna nästa dag tidigast.