Picknicksmörgås med rågbröd, selleri, vitkål och kyckling

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 1strotselleri
- 0,5msksalt
- 0,5stspetskålshuvud eller 0,25 vitkålshuvud
- 1stschalottenlök
- 3dlmatlagningsyogurt
- 2mskskånsk grovsenap
- 0,5mskvitvinsvinäger
- 1mskflytande honung
- 4strågbrödsskivor
- 1stgrillad kyckling
Så lagar du
Skala och strimla sellerin tunt och koka den 2 minuter i lättsaltat vatten. Spola sellerin kallt och låt den rinna av. Strimla kålen och lägg den i en skål. Häll på en 1/2 msk salt och rör runt i kålen. Låt den stå ca 20 minuter.
Blanda kålen med sellerin, matlagningsyoghurten, senapen, vinägern, schalottenlöken och honungen Rör om ordentligt och smaksätt med salt och peppar. Tag bort benen från den grillade kycklingen, dela köttet i småbitar och blanda med kålen. Smöra brödet, dela på mitten och fördela fyllningen mellan brödskivorna, plasta och stoppa ner i picknickkorgen.
Detta är ett bonusrecept från Tina och har inte tillagats i programmet Mat.