Picknicksmörgås med rågbröd, selleri, vitkål och kyckling

Picknicksmörgås med rågbröd, selleri, vitkål och kyckling

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    rotselleri
  • 0,5msk
    salt
  • 0,5st
    spetskålshuvud eller 0,25 vitkålshuvud
  • 1st
    schalottenlök
  • 3dl
    matlagningsyogurt
  • 2msk
    skånsk grovsenap
  • 0,5msk
    vitvinsvinäger
  • 1msk
    flytande honung
  • 4st
    rågbrödsskivor
  • 1st
    grillad kyckling

Så lagar du

Skala och strimla sellerin tunt och koka den 2 minuter i lättsaltat vatten. Spola sellerin kallt och låt den rinna av. Strimla kålen och lägg den i en skål. Häll på en 1/2 msk salt och rör runt i kålen. Låt den stå ca 20 minuter.

Blanda kålen med sellerin, matlagningsyoghurten, senapen, vinägern, schalottenlöken och honungen Rör om ordentligt och smaksätt med salt och peppar. Tag bort benen från den grillade kycklingen, dela köttet i småbitar och blanda med kålen. Smöra brödet, dela på mitten och fördela fyllningen mellan brödskivorna, plasta och stoppa ner i picknickkorgen.

Detta är ett bonusrecept från Tina och har inte tillagats i programmet Mat.

Dela det här receptet med dina vänner!