Piers Stenbitssoppa

Piers Stenbitssoppa

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1liter
    vatten
  • 2st
    flådda stenbitar
  • 1st
    morot
  • 1st
    purjolök
  • 4st
    kryddpepparkorn
  • 6st
    vitpepparkorn
  • 2-3tsk
    salt
  • 2st
    lagerblad
  • 2st
    äggulor
  • 1dl
    vispgrädde
  • 5dl
    mjölk
  • 2msk
    tomatpuré
  • 2msk
    smör
  • persilja

Så lagar du

Strimla moroten och purjolöken.

Svetta grönsakerna och kryddorna i kastrullen med smöret, slå på vatten och låt sjuda. Skär stenbiten i skivor, rensa levern från blodkärl.

Slå på mjölken och låt reducera till 2/3 delar. Lägg ned fisken i den sjudande buljongen och koka försiktigt ca 7-10 minuter. Tag upp fisken och håll den varm.

Mosa levern med äggulorna och grädden. Rör ned leverblandningen, buljongen får då inte koka eftersom äggulorna då koagulerar. Lägg upp fisken i en djuptallrik och slå över buljongen, lägg i en liten smörklick och strö över hackad persilja.

Servera gärna med nykokt potatis.

Dela det här receptet med dina vänner!