Ingredienser
4portioner
- 1litervatten
- 2stflådda stenbitar
- 1stmorot
- 1stpurjolök
- 4stkryddpepparkorn
- 6stvitpepparkorn
- 2-3tsksalt
- 2stlagerblad
- 2stäggulor
- 1dlvispgrädde
- 5dlmjölk
- 2msktomatpuré
- 2msksmör
- persilja
Så lagar du
Strimla moroten och purjolöken.
Svetta grönsakerna och kryddorna i kastrullen med smöret, slå på vatten och låt sjuda. Skär stenbiten i skivor, rensa levern från blodkärl.
Slå på mjölken och låt reducera till 2/3 delar. Lägg ned fisken i den sjudande buljongen och koka försiktigt ca 7-10 minuter. Tag upp fisken och håll den varm.
Mosa levern med äggulorna och grädden. Rör ned leverblandningen, buljongen får då inte koka eftersom äggulorna då koagulerar. Lägg upp fisken i en djuptallrik och slå över buljongen, lägg i en liten smörklick och strö över hackad persilja.
Servera gärna med nykokt potatis.