Ingredienser
4portioner
- 600gpiggvar
- salt och peppar
- valfria färska örter
- olivolja
- 1/2dlriven pepparrot
- 1knippa(or)dill
Sås
- 1msksmör
- 1stschalottenlök
- 1mskvetemjöl
- 1dlvitt vin
- 1dlmatlagningsgrädde
- 1mskflytande fiskbuljong
- 2sthårdkokta ägg
Så lagar du
Skär ut fyra bitar av fisken och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper (eller en silikonduk). Salta och peppra. Strö valfria örter över. Ringla lite olivolja över fisken innan den går in i ugnen på 175 grader i ungefär 20 minuter (eller tills köttet släpper från benen).
Äggsås:
Värm smör i en kastrull. Svetta lök. Tillsätt mjöl. Slå på grädde, vin och fiskbuljong. Låt det koka ihop. Finhacka äggen och tillsätt dem i såsen. Smaka av med salt.
Servera fisken med skrapad/strimlad pepparrot (en kniv eller potatisskalare fungerar bra att använda) och kokt potatis med dill och lite olivolja. Sist, men inte minst: Såsen.