Piggvar med pepparrot och äggsås

Piggvar med pepparrot och äggsås

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    piggvar
  • salt och peppar
  • valfria färska örter
  • olivolja
  • 1/2dl
    riven pepparrot
  • 1knippa(or)
    dill

Sås

  • 1msk
    smör
  • 1st
    schalottenlök
  • 1msk
    vetemjöl
  • 1dl
    vitt vin
  • 1dl
    matlagningsgrädde
  • 1msk
    flytande fiskbuljong
  • 2st
    hårdkokta ägg

Så lagar du

Skär ut fyra bitar av fisken och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper (eller en silikonduk). Salta och peppra. Strö valfria örter över. Ringla lite olivolja över fisken innan den går in i ugnen på 175 grader i ungefär 20 minuter (eller tills köttet släpper från benen).

Äggsås:

Värm smör i en kastrull. Svetta lök. Tillsätt mjöl. Slå på grädde, vin och fiskbuljong. Låt det koka ihop. Finhacka äggen och tillsätt dem i såsen. Smaka av med salt.

Servera fisken med skrapad/strimlad pepparrot (en kniv eller potatisskalare fungerar bra att använda) och kokt potatis med dill och lite olivolja. Sist, men inte minst: Såsen.

Dela det här receptet med dina vänner!