Pilaffris med ängssyra

Pilaffris med ängssyra.

Publicerat:

Tillagningstid:

Råris, kycklingbuljong och syrligt fräsch ängssyra blir till en härligt smakrik risrätt.

Ingredienser

2 - 3portioner

  • 2½-3dl
    råris
  • 1st
    rödlök, hackad
  • 3-5dl
    kycklingbuljong
  • 1nypa(or)
    färsk timjan, hackad
  • färsk ängssyra
  • smör
  • olja

Så lagar du

1. Fräs rödlöken i smör och olja, i en ugnsfast gryta. Tillsätt finhackad färsk timjan. Tillsätt sedan riset och rör om. Salta och peppra.

2. Tillsätt buljong, sätt på locket och låt koka i ugnen på 180 grader i 45-60 minuter.

3. Strimla ängssyra och vänd i riset. Servera med extra ängsyra, och om du vill, kryddig kyckling och rostade mandlar.

Dela det här receptet med dina vänner!