Pilgrimsmussla med marinerad squash

Publicerat:
2016-06-09Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4 stora eller 8 mindrestpilgrimsmusslor
- 1-2krmsalt
- ½krmnymalen svartpeppar
- 1-2msksmör
- 1stmedelstor squash
- 2-3krmsalt
- 2-3mskolivolja
- 1mskliten påse småbladig sallad, t.ex. mache
- 2mskkapris
- 4-5msksolroskärnor eller pumpafrön, rostade i torr panna
- nymalen svartpeppar
- limeklyftor
Så lagar du
1. Skölj och hyvla squashen så tunt som möjligt på längden med mandolin eller osthyvel, ta bort de yttersta bitarna med bara skal. Lägg skivorna i durkslag, salta lätt och vänd runt. Låt rinna av 5-10 min.
2. Torka squashen och vänd ner den i olivolja, låt ligga minst 15 min.
3. Arrangera salladen på fyra tallrikar. Låt squashen rinna av en smula, lägg den i ”vågor” på salladen. Strö över kapris och rostade frön.
4. Krydda musslorna och stek hastigt i smör på båda sidor i het panna, de får inte bli torra och hårda. Toppa tallrikarna med musslorna, mal över svartpeppar och servera omedelbart med limeklyfta att pressa över.
Dryckestips:
2015 Leth Duett Riesling Grüner Veltliner Trocken, Österrike
Nr 4587, 79 kr
eller
2015 Von Winning Win Win Riesling, Tyskland
Nr 79394, 129 kr
Alkoholfritt:
2015 Jacob’s Creek Unvined Riesling, Australien
Nr 1935, 59 kr