Pilgrimsmusslor med bacon och äpplepytt

Publicerat:
2015-10-15Tillagningstid:
Äpplen, svamp och lök är en god kombo. Smaken intensifieras av det brynta smöret och bacon.
Ingredienser
4portioner
- 12stpilgrimsmusslor
- 5skiva(or)bacon
- 50gsmör
- 2stsmå äpplen
- 6stchampinjoner
- 1stliten rödlök
- 75gsockerärter
- salt & peppar
- smör & olja till stekning
Så lagar du
1. Stek bacon och strimla det. Bryn smöret.
2. Klyfta champinjonerna och rödlöken, kärna ur och skär äpplena i bitar, strimla sockerärterna. Fräs allt i en stekpanna några minuter. Salta och peppra.
3. Stek pilgrimsmusslorna i smör och olja i en het panna. Krydda med salt och peppar.
4. Lägg upp äppelpytten på tallrikar, toppa med pilgrimsmusslorna, ringla över det brynta smöret och toppa med baconstrimlor.