Pilgrimsmusslor med bacon och äpplepytt

Pilgrimsmusslor med bacon och äpplepytt.

Publicerat:

Tillagningstid:

Äpplen, svamp och lök är en god kombo. Smaken intensifieras av det brynta  smöret och bacon. 

Ingredienser

4portioner

  • 12st
    pilgrimsmusslor
  • 5skiva(or)
    bacon
  • 50g
    smör
  • 2st
    små äpplen
  • 6st
    champinjoner
  • 1st
    liten rödlök
  • 75g
    sockerärter
  • salt & peppar
  • smör & olja till stekning

Så lagar du

1. Stek bacon och strimla det. Bryn smöret.

2. Klyfta champinjonerna och rödlöken, kärna ur och skär äpplena i bitar, strimla sockerärterna. Fräs allt i en stekpanna några minuter. Salta och peppra.

3. Stek pilgrimsmusslorna i smör och olja i en het panna. Krydda med salt och peppar.

4. Lägg upp äppelpytten på tallrikar, toppa med pilgrimsmusslorna, ringla över det brynta smöret och toppa med baconstrimlor. 

Dela det här receptet med dina vänner!