Pilgrimsmusslor med sesamdressing

Pilgrimsmusslor med sesamdressing

Publicerat:

Tillagningstid:

En enkel men exklusiv förrätt med spännande sesamsmak.

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    pilgrimsmusslor
  • 2tsk
    sesamfrö
  • 150g
    skogschampinjoner
  • 1dl
    salladslök, strimlad
  • salt
  • peppar

Dressing

  • ½tsk
    honung (flytande)
  • 1
    lime, saften
  • 2tsk
    sesamolja
  • 1tsk
    soja

Till servering

  • koriander eller persilja, finhackad

Så lagar du

1. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.

2. Skiva svampen och fräs hastigt i en het panna med lite olja. Vänd ner salladslöken precis på slutet. Salta och peppra lätt.

3. Torka av musslorna och hetta upp olja i en stekpanna. Bryn musslorna snabbt runt om, salta och peppra och strö över sesamfrön.  

4. Fördela svampfräset på fyra assietter, lägg på pilgrimsmusslorna och ringla över dressingen. Toppa med finhackad koriander. 

Drycker

Kloster Eberbach Riesling Kabinett 2015, Tyskland
Nr 5810, 100 kronor

Alkoholfritt

Leitz Eins Zwei Zero Riesling 2015, Tyskland
Nr 11901, 69 kronor

Dela det här receptet med dina vänner!