Pilgrimsmusslor med sesamdressing

Publicerat:
2017-01-05Tillagningstid:
En enkel men exklusiv förrätt med spännande sesamsmak.
Ingredienser
4portioner
- 200gpilgrimsmusslor
- 2tsksesamfrö
- 150gskogschampinjoner
- 1dlsalladslök, strimlad
- salt
- peppar
Dressing
- ½tskhonung (flytande)
- 1lime, saften
- 2tsksesamolja
- 1tsksoja
Till servering
- koriander eller persilja, finhackad
Så lagar du
1. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
2. Skiva svampen och fräs hastigt i en het panna med lite olja. Vänd ner salladslöken precis på slutet. Salta och peppra lätt.
3. Torka av musslorna och hetta upp olja i en stekpanna. Bryn musslorna snabbt runt om, salta och peppra och strö över sesamfrön.
4. Fördela svampfräset på fyra assietter, lägg på pilgrimsmusslorna och ringla över dressingen. Toppa med finhackad koriander.
Drycker
Kloster Eberbach Riesling Kabinett 2015, Tyskland
Nr 5810, 100 kronor
Alkoholfritt
Leitz Eins Zwei Zero Riesling 2015, Tyskland
Nr 11901, 69 kronor