Pinnbröd med falafel

Ingredienser
4 - 6portioner
Pinnbröd
- 5dlvetemjöl
- 2dlkallt vatten
- 1tskbakpulver
- ½tsksalt
Fyllning
- 6stora falafel, färdiga
- valfria grönsaker, t ex kronärtskockshjärtan, röd lök, paprika
Till servering
- 1dlcrème fraiche eller mjölkfri fraiche
- 2mskpesto
- het sås av något slag
Så lagar du
1. Blanda samtliga ingredienser till en smidig deg. Degen ska gå enkelt att rulla ut. Om den är för kladdig tillsätt lite mer mjöl.
2. Rulla ut till längder. Trä falafel och grönsaker på en korvpinne. Linda degen runt om. Tryck till vid toppen och längst ner så den håller ihop.
3. Grilla över glöd tills brödet är genomgräddat och har fått vacker färg.
4. Blanda pesto och crème fraiche. Servera pinnbröden med pestodip, het sås och varm choklad på hemmagjord havremjölk.
Tips! Smaksätt degen med örter, t ex rosmarin, och tillsätt 1 dl grovt mosade rostade rotsaker.