Piroger

Piroger

Publicerat:

Tillagningstid:

Sumak är en typisk libanesisk krydda som ger en syrlig citronaktig smak och som ger spenatfyllningen en extra kick.

Ingredienser

5portioner

  • ½kg
    vetemjöl
  • 1/3paket
    jäst (50g-paket)
  • 3msk
    matolja
  • 1msk
    salt
  • 1tsk
    socker
  • 3dl
    vatten

Spenatfyllning

  • 250g
    färsk spenat
  • 1st
    gul lök
  • 1msk
    sumak
  • 1st
    citron
  • 1tsk
    salt
  • 3msk
    olivolja
  • 1tsk
    torkad chili

Ostfyllning

  • 250g
    vit ost (av komjölk)
  • 2msk
    rostade sesamfrön

Så lagar du

Degen
1. Blanda samman ljummet vatten och jäst, blanda i övriga ingredienser och knåda väl i 5 minuter.

2. Dela degen i tre delar och låt jäsa under en köksduk.

Spenatfyllning
Tvätta spenaten noggrant och hacka den sedan smått, skala och hacka löken och blanda samman detta med övriga ingredienser.

Osttfyllning
Smula sönder osten och blanda med sesamfröna.

Pirogerna
1. Kavla degen tunt och stansa ut runda formar, ca 4 cm stora.

2. Fyll dem med en matsked spenat eller ost och vik ihop kanterna.

3. Grädda till gyllene.

Dela det här receptet med dina vänner!