Piroger med fläskfilé och kryddig korv

Piroger med fläskfilé och kryddig korv

Ingredienser

6portioner

  • 1paket
    jäst
  • 5dl
    lättmjölk
  • 2msk
    olivolja
  • 2tsk
    salt
  • 13dl
    kärnvetemjöl med fullkorn

Fyllning:

  • 300g
    svamp
  • 1st
    purjolök
  • 400g
    starka korvar
  • 1st
    röd paprika
  • 1st
    grön paprika
  • 600g
    fläskfilé
  • 1msk
    olivolja
  • 1msk
    smör
  • 1tsk
    salt
  • 1krm
    svartpeppar
  • 6dl
    ost

Så lagar du

1. Smula jästen i en bunke. Ljumma mjölken till 37 grader. Tillsätt den, olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa 45 min under bakduk.

2. Sätt ugnen på 225 grader.

3. <b>Fyllning:</b> Skiva svamp, purjolök och korv. Tärna paprika och strimla köttet. Fräs svampen i olja i en stor gryta. Tillsätt purjolök, korv och paprika och låt det fräsa med tills det blir mjukt och det mesta av vätskan kokat bort.

4. Bryn fläskfilén i smör. Salta och peppra. Flytta över till grytan och blanda om. Blanda ner osten i fyllningen. Smaka av om det behövs salt.

5. Dela degen i 16 delar. Rulla till bullar och kavla ut till rundlar. Lägg fyllningen i en sträng på mitten. Nyp ihop och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter tills pirogerna fått fin färg. Pensla dem med vatten med lite olja i.

Dela det här receptet med dina vänner!