Ingredienser
6portioner
- 1paketjäst
- 5dllättmjölk
- 2mskolivolja
- 2tsksalt
- 13dlkärnvetemjöl med fullkorn
Fyllning:
- 300gsvamp
- 1stpurjolök
- 400gstarka korvar
- 1ströd paprika
- 1stgrön paprika
- 600gfläskfilé
- 1mskolivolja
- 1msksmör
- 1tsksalt
- 1krmsvartpeppar
- 6dlost
Så lagar du
1. Smula jästen i en bunke. Ljumma mjölken till 37 grader. Tillsätt den, olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa 45 min under bakduk.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. <b>Fyllning:</b> Skiva svamp, purjolök och korv. Tärna paprika och strimla köttet. Fräs svampen i olja i en stor gryta. Tillsätt purjolök, korv och paprika och låt det fräsa med tills det blir mjukt och det mesta av vätskan kokat bort.
4. Bryn fläskfilén i smör. Salta och peppra. Flytta över till grytan och blanda om. Blanda ner osten i fyllningen. Smaka av om det behövs salt.
5. Dela degen i 16 delar. Rulla till bullar och kavla ut till rundlar. Lägg fyllningen i en sträng på mitten. Nyp ihop och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter tills pirogerna fått fin färg. Pensla dem med vatten med lite olja i.