Pizza Margherita

Publicerat:
2018-10-11Tillagningstid:
Är den mest klassiska men och den enklaste pizzan den bästa? Margheritan är uppkallad som en hyllning till Drottning Margherita av Savojen som besökte Napoli 1889. Raffaele Esposito skapade pizzan där tomaten, osten och basilikan fick representera italiens färger och än idag är den svår att överträffa i sin enkla perfektion.
Ingredienser
1portioner
Före grillen
- 1pizzadeg
- 1½dltomatsås
- 80gfior di latte, halvtorkad mozzarella
Efter grillen
- 2mskolivolja
- 60gbuffelmozzarella
- 4-5basilikablad, färska
Så lagar du
1. Förbered din grill med lock så het som möjligt. Låt en pizzasten ligga på gallret redan från början. (Här hittar du receptet på Sandras långsamma pizzadeg och Sandras snabba pizzadeg)
2. Baka ut degbollen. Toppa med tomatsåsen i ett jämnt lager. (Här hittar du receptet på Sandras tomatsås)
3. Skär fior di latten i 7-8 mindre kuber och fördela jämnt över pizzan.
4. Baka pizzan på din heta grill.
5. Pensla kanterna med olivoljan så fort pizzan är klar. Ringla över ytterligare olivolja, riv buffelmozzarellan i mindre bitar och fördela över pizzan. Toppa med basilikan.