Pizza med rucolapesto och mozzarella

Publicerat:
2017-07-28Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1pizzakit
- 70grucola
- 25ghasselnötter
- 2stvitlöksklyftor, helst färsk
- 3/4dlfinriven parmesan
- ca 1dlolivolja
- 2krmsalt
- 2stmozzarella à 125 g
Servering
- några rucolablad
- ev flingsalt
Så lagar du
1. Kör grovhackad rucola, nötter, pressad vitlök och parmesan till mos i matberedare. Tillsätt oljan i en fin stråle medan maskinen går till ganska fast pestokonsistens. Smaka av med salt.
2. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut pizzadegen på bakpapperklädd plåt, vik upp en liten kant. Tomatsåsen sparar du till pastasås eller något annat. Bred på generöst med pesto innanför kanten.
3. Skiva mozzarellan och fördela över pizzan. Grädda mitt i ugnen 10-15 min tills osten börjat smälta rejält. Ta ut, strö på rucolablad, ev flingsalt och servera.
Dryckestips:
2016 Leitz Eins Zwei Dry Riesling, Tyskland
Nr 5822, 99 kr
eller
2016 Von Winning Riesling, Tyskland
Nr 79393, 119 kr
Eller
2016 Grüner Veltliner Pratsch, Österrike
Nr 2922, 89 kr
eller
2016 Leth Grüner Veltliner Familien Reserve, Österrike
Nr 76570, 119 kr
Alkoholfritt
2016 Jacob's Creek Unvined Riesling, Australien
Nr 1935, 59 kr