Pizza på grillen

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 1paketkyld pizzabotten med tomatsås (pizzakit, 600 g)
Valfri fyllning t ex:
bacon, salami eller skinka, cocktailtomat, mozarella
ädelost, skinka, ananas, marinerade kronärtskockor
grillad paprika, lök, oliver, ost , örtsås (sist)
chèvre, rosmarin, pinjenötter toppa med honung & rucola (läggs på sist)
Du behöver: grill med lock, pizzasten med plåt
Så lagar du
Tänd briketter och putta ut dem runt kanterna på grillen, det ska vara ett lager. När grillen är varm lägger du pizzastenen på gallret och låter den bli riktigt varm, det tar ca 10 minuter. Ta fram degen, dela i två bitar och kavla ut något. Lägg degen direkt på plåten och toppa med önskad fyllning. Lägg plåten på bakstenen. Grädda pizzorna under lock ca 10 minuter eller tills osten smält.