Pizzabullar, 15 st

Pizzabullar, 15 st

Publicerat:

Ingredienser

15portioner

  • 25g
    jäst
  • 3dl
    vatten, fingervarmt
  • ¼ dl
    rapsolja
  • 1tsk
    salt
  • 1msk
    strösocker
  • ca 350g
    ljust lantbrödsmjöl

Fyllning

  • dl
    tomatsås, färdig eller enligt vårt recept
  • 100g
    rökt skinka, hackad
  • 150g
    ost, riven
  • 2st
    ananasringar, i bitar

Till pensling

  • 1st
    ägg
  • 1tsk
    oregano

Så lagar du

Nybakade, saftiga pizzabullar är perfekt som mellanmål. Bullarna går bra att frysa och fyllningen kan varieras efter din egen smak. Lantbrödsmjölet är en genväg, det går även bra att använda enbart vetemjöl eller blanda det med något mer fiberrikt.

Smula ner jästen i en degbunke, häll på vatten och rör ut jästen. Tillsätt resterande ingredienser, arbeta degen 5 minuter i maskin. Låt jäsa ca 40 minuter under duk. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda ihop tills den är smidig. Kavla ut till en platta ca 30x40 cm, bred på tomatsås, strö på skinka, ost och ananas. Rulla ihop som kanelbullar, skär i 15 bitar. Lägg i formar på plåt, snittytan uppåt och låt jäsa 20 minuter under duk. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö på oregano, grädda ca 10 minuter tills de fått fin, gyllene färg. Servera varma.

Förslag på andra, goda fyllningar:

Getost & honungsfyllning: 100 g getost,1 dl valnötter, ½ skivat äpple, 1 tsk hackad rosmarin och 1 msk flytande honung. Toppa med pumpafrön.

Salami & fetaost: 1 ½ dl tomatsås, 100 g salami, 100 g fetaost och 1 dl oliver.

Vegetarisk: 1 dl röd pesto, 1-2 dl oliver eller inlagda kronärtskockor, 1 dl riven ost. Toppa med hackad mandel.

Dela det här receptet med dina vänner!