Pizzette napoletane

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
8 - 10portioner
Till Pizzan:
- ½paketjäst
- 2dlfingervarmt vatten
- 1mskolivolja
- 1tskhonung
- 1/4 tsksalt
- Ca 5dlvetemjöl special + lite extra för utbakning
- ca 1dlfärdig pizzasås
kapris
sardeller
svarta oliver (kalamata)
- 250gmozzarella
- ruccolasallad
Så lagar du
1. Smula jästen mellan fingrarna i bunken. Häll i en skvätt vatten och rör ut jästen. Häll i olivolja, honung och salt och rör om. Häll i resten av vattnet.
2. Häll på mjöl men spara ca ½ dl till utbakningen. Knåda ordentligt tills du har en jämn deg. (Använd gärna degkrokarna på elvispen!) Lägg över en bakduk och låt degen jäsa i 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 225 grader. Sätt in en plåt i ugnen.
4. Vält upp degen på ett mjölat bakbord och skär den i valnötsstora bitar. Kavla ut till avlånga tungor eller små minipizzor och lägg upp dem på bakplåtspapper.
5. Riv mozzarellan på ett rivjärn. Bred på tomatsåsen, lägg på kapris, sardeller och urkärnade oliver. Toppa med mozzarella.
6. Dra försiktigt upp bakplåtspappret på den heta plåten och sätt in den i ugnen. Grädda pizzorna i 6 – 8 minuter. Garnera gärna med ruccola.