Pizzette napoletane

Tomatsås, basilika.

Publicerat:

Tillagningstid:

Gör hemmagjord minipizza. Pizzette betyder just minipizza. Den här toppas med kapris, mozzarella och sardeller.

Ingredienser

8 - 10portioner

Till Pizzan:

  • ½paket
    jäst
  • 2dl
    fingervarmt vatten
  • 1msk
    olivolja
  • 1tsk
    honung
  • 1/4 tsk
    salt
  • Ca 5dl
    vetemjöl special + lite extra för utbakning
  • ca 1dl
    färdig pizzasås

kapris

    sardeller

      svarta oliver (kalamata)

      • 250g
        mozzarella
      • ruccolasallad

      Så lagar du

      1. Smula jästen mellan fingrarna i bunken. Häll i en skvätt vatten och rör ut jästen. Häll i olivolja, honung och salt och rör om. Häll i resten av vattnet.

      2. Häll på mjöl men spara ca ½ dl till utbakningen. Knåda ordentligt tills du har en jämn deg. (Använd gärna degkrokarna på elvispen!) Lägg över en bakduk och låt degen jäsa i 30 minuter.

      3. Sätt ugnen på 225 grader. Sätt in en plåt i ugnen.

      4. Vält upp degen på ett mjölat bakbord och skär den i valnötsstora bitar. Kavla ut till avlånga tungor eller små minipizzor och lägg upp dem på bakplåtspapper.

      5. Riv mozzarellan på ett rivjärn. Bred på tomatsåsen, lägg på kapris, sardeller och urkärnade oliver. Toppa med mozzarella.

      6. Dra försiktigt upp bakplåtspappret på den heta plåten och sätt in den i ugnen. Grädda pizzorna i 6 – 8 minuter. Garnera gärna med ruccola.

      Dela det här receptet med dina vänner!