Plant burger (vegetarisk hamburgare)

Publicerat:
2017-01-20Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
"Portabellobiff"
- 4portabellosvampar (cirka 10 cm i diameter)
- 2mskrökt champinjon
- 3kvist(ar)timjan
- 1klyfta(or)vitlök
- 3dlgrönsaksbuljong
- 1schalottenlök
Tillbehör
- 4skiva(or)cheddar (tjocka)
- 2saltgurkor
- 1gemsallad-huvud
- 1bifftomat
- ½rödlök
- 4briochebröd
Jalapeñodressing
- 1stäggula
- 1mskdijonsenap
- 1inlagd jalapeno
- 2kruk(or)persilja
- 1dlmatolja
- salt
Så lagar du
1. Koka upp grönsaksbuljong med rökt champinjon, timjan, lök och vitlök.
2. Slå detta över portabellosvamparna i en ugnsfast form och krydda med salt och svartpeppar. Täck med aluminiumfolie och baka i ugn på 175 grader tills svampen är genombakad, cirka 20 minuter.
3. Ta ut och reducera buljongen till en glace. Grilla eller stek portabellon i smör, pensla den sedan med glacen.
4. Skiva svampen i 3 millimeter tjocka skivor och täck med ostskivorna. Värm i ugn innan servering.
5. Dressing: Mixa äggula, dijonsenap, jalapeno och persilja till en slät puré. Tillsätt olja under mixning och smaka av med salt.
6. Rosta briochebröden på insidan och fördela sedan sallad, saltgurka, rödlöksringar, dressing och tomat på dem. Avsluta med svamp och ost.