Plättar med basilikakeso och rårörda lingon

Plättar med basilikakeso och rårörda lingon

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

10portioner

<b>Plättsmet</b>

  • 4
    medelstora potatisar
  • 4
    ägg
  • 2,5dl
    vetemjöl
  • 4dl
    mjölk
  • 1dl
    grädde
  • 100g
    smält smör
  • 1nypa(or)
    salt
  • 1nypa(or)
    socker

lite smör till gräddningen

    <b>Rårörda lingon</b>

    • 400g
      färska eller frysta lingon
    • 2dl
      rå- eller farinsocker

    <b>Basilikakeso</b>

    • 1paket
      naturell keso
    • 1knippa(or)
      basilika

    salt

      peppar

        Så lagar du

        Vispa mjöl, ägg och smör. Vispa ner mjölk och grädde.

        Skala och riv potatisen fint med rivjärn. Krama ur vätskan. Tillsätt potatisen i smeten tillsammans med salt och socker. Låt smeten svälla i cirka tjugo minuter. Grädda med smör i plättjärn.

        Rör lingon och socker i kastrull på svag värme i tills sockret smällt runt lingonen.

        Finhacka basilika och blanda tillsammans med keso, salt och peppar precis innan serveringen, annars hinner basilikan bli brun.

        Servera plättarna tillsammans med de rårörda lingonen och basilikakeson.

        Dela det här receptet med dina vänner!