Plommonkompott med grädde

Publicerat:
2016-09-09Tillagningstid:
Syrlig höstdessert med lättvispad grädde är en lättsam avrundning på måltiden.
Ingredienser
8portioner
- 12röda plommon
- ½dlvatten
- 3mskråsocker
- saften från ½ citron
- ½vaniljstång
- ½kanelstång
Till servering
- 2dlvispgrädde
- minimaränger
Så lagar du
1. Kärna ur plommonen och skär i mindre bitar.
2. Snitta vaniljstången på längden och skarpa ur fröna och lägg frön, den urskrapade vaniljstången och kanelstången i en kastrull med vatten, citronsaft och socker. Koka upp och se till att sockret löser sig.
3. Lägg i plommonen och koka i cirka 15 minuter tills blandningen blir simmig.
4. Ta upp vaniljstången och kanelstången. Kyl kompotten och servera med lättvispad grädde och minimaränger.