Ingredienser
- ca 9-10dlvetemjöl
- 2tsktorrjäst
- 4 dlvatten
- 1msksocker
- 2tsksalt
- 3mskrapsolja
Så lagar du
- Blanda 1 dl ljummet vatten med 2 tsk torrjäst och 1 msk socker i en bunke. Låt stå i 10 min.
Tillsätt övriga ingredienser och knåda degen. Mjölet tillsätter du i omgångar och känn efter hur mycket mjöl du behöver tills degen känns smidig. Degen får gärna vara lite kladdig.
Klä en springform (ca 25 cm) med bakplåtspapper.
Häll ut degen på mjölat bakbord. Dela degen i 12-13 bitar. Forma degbitarna till bollar och lägg dem i springformen. Du kan även forma brödet till ett stort runt bröd som du lägger på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Täck formen med plast och låt jäsa 45 min i rumstemperatur.
Värm ugnen till 200°. Baka brödet mitt i ugnen i ca 45 min.
Ta ut brödet från springformen och låt svalna på ett galler under bakduk.
Servera brödet nybakat. Brödet är allra godast samma dag som det har bakats.