Polpette i rostad tomatsås med gnocchi och parmesan

Publicerat:
2017-02-15Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Polpette
- 600glammfärs
- 2dlhackad bladpersilja
- 1stgul lök fint hackad
- 2klyfta(or)vitlök, riven
- 1stcitron, skal från hela och saft från en halva
- 1tskfint salt
- nymald svartpeppar
- olivolja
- färsk basilika
Rostad tomatsås
- 5stora tomater
- 2stjälkar blekselleri
- 10urkärnade kalamataoliver
- 1gul lök
- 2vitlöksklyftor
- 1röd chili
- 1mskolivolja
- salt och peppar
- saft från ½ citron
Gnocchi
- 500gfärsk potatisgnocchi
- 1msksmör
- färsk parmesan
- salt och peppar
Så lagar du
Polpette
1. Blanda samman alla ingredienser i en skål och forma färsen till stora köttbullar, ungefär lika stora som golfbollar. Lägg köttbullarna på en plåt med lite olivolja i botten och stek i ugn på 225 grader ca 18 minuter eller tills de är helt färdiga. Dela en köttbulle och kolla.
2. Täck bullarna med tomatsås och servera med färsk basilika och gnocchi.
Rostad tomatsås
1. Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök grovt. Skär sellerin och chilin i tjocka skivor. Lägg grönsaker, oliver och lök i en ugnsform. Ringla över olivolja och rosta högt upp i ugnen i cirka 15 minuter på 220 grader grill.
2. Lägg allt i ett mixerglas och mixa till en sås. Tillsätt lite vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
Gnocchi
1. Koka upp rikligt med saltat vatten. Koka gnocchin tills den flyter upp till ytan.
2. Häll av vattnet och lägg i en matsked smör, rikligt med riven parmesan och lite nymald svartpeppar.