Portabellosliders

Publicerat:
2014-09-26Tillagningstid:
Saftiga och goda små miniburgare med portabellosvamp.
Ingredienser
8portioner
- 8stsmå portabellosvampar
- 2-3mskolivolja
- 1tskrökt paprika
- ½tskcayennepeppar
- ca ½tsksvartpeppar
- 2stfinhackade vitlöksklyftor
- ½tsksalt
Tillbehör
- slidersbröd (se separat recept)
- karamelliserad lök ( se nedan)
- ca 100griven gruyere
- 1stavokado skuren i skivor
- ca 1dlgod barbequesås
Karamelliserad lök
- 2ströda lökar
- msksmör
- 1mskolivolja
- 1mskråsocker
- ½tsksalt
- svartpeppar
Så lagar du
1. Börja med att skiva rödlökarna och stek dem i smör tills de är näst intill karamelliserade. Ställ åt sidan.
2. Blanda olivoljan med kryddorna och pensla den kryddstarka oljan på svamphattarna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svamparna på båda sidor tills de fått fin färg. Strö över riven gruyere och låt den smälta in i svampen.
3. Servera på bröden tillsammans med karamelliserad lök, skivad avokado och barbequesås.
Karamelliserad lök
1. Skala, halvera och skär löken i tunna skivor. Stek i smör och olja tills den fått lite färg. Sänk värmen.
2. Tillsätt socker och salt och låt löken puttra i cirka 10 minuter tills den är helt mjuk. Smaka av med salt och peppar.