Ingredienser
4 - 6portioner
- 4stgelatinblad
- 1stcitron
- 2stägg
- 2dlvispgrädde
- 0,75dlströsocker
Så lagar du
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Krama ur och smält sedan bladen på svag värme tillsammans med citronsaft och skal. Låt därefter svalna.
Separera äggulor och vitor. Vispa gulor och socker pösigt och vispa äggvitorna till hårt skum. Häll grädden i en skål och vispa, dock ej för hårt.
Rör i gelatinblandningen i äggulesmeten och rör ner grädden. Vänd till sist försiktigt i äggviteskummet så att det blir en jämn och fluffig kräm.
Spritsa eller skeda upp fromagen direkt i portionsformar eller i en vattensköljd sockerkaksform. Låt stelna i kylen ca 20 min.
Vid servering garnera med färska bär, skeda gärna över en god citruslikör.