Potatis bolangère (potatisgratäng)

Publicerat:
2016-11-07Potatisgratäng utan grädde – går det? Absolut! Användningsområdena för den här smalare gratängen är dessutom många fler än dess gräddiga kusin.
Ingredienser
3 - 4portioner
- 6ststora potatisar, Asterix eller liknande
- 1stsilverlök
- 3kvist(ar)rosmarin
- 6dlkycklingbuljong
- 25gsmör
- salt
- svartpeppar
Så lagar du
1. Skiva potatis och lök tunt. Lägg ett tunt lager med smör i botten. Fördela potatis över och sen tunt lager med lök. Krydda med rosmarin, salt och peppar. Fortsätt varva tills ingredienser är slut.
2. Slå på buljong och baka i ugn under smörpapper på 160°C till en innertemp på 97°C. Tag ut och låt svalna.
3. Gratinera av vid servering på 225°C i ca. 5 min.
Tips: Passar bra till lamm.