Julpotatis med kryddig twist

Publicerat:
2020-12-21Tillagningstid:
Potatis får gärna vara kokt och med lite salt, peppar och smör. Men ibland är det roligt med lite nya och i detta fall juliga smaker. Den här kryddiga potatisen passar grymt bra till revbenen eller det kallskurna köttet.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 400gskalad potatis
- 10gblandande stjälkar från dill och persilja
- 2krmkummin
- 1tskgurkmeja
- 1msksalt
- vatten, så att det täcker potatisen vid kokning
- 2dlcréme fraiche
- 1-2msksambal
- 1rödlök, hackad
- 1mskmuscovadosocker
Så lagar du
1. Skala och lägg potatisen i en kastrull och täck med vatten.
2. Lägg i saltet, gurkmejan, kummin och stjälkarna från dill och persilja.
3. Låt koka i 30-40 minuter beroende på storlek på potatisen.
4. Blanda nu créme fraiche, sambal, rödlök och socker i en bunke.
5. Sila av vattnet från potatisen. Slå sedan över såsen och blanda om. Smaklig måltid!
Tips
Spara skalet och fritera det till krispig garnering. Använd gärna laktosfri créme fraiche till såsen. Jag sparar alltid på kryddstjälkarna som blir över då du dekorerar julbordet. Ett tips är att skära dom och sedan torka eller frysa in dom. Gillar du stark mat så kör i lite mer sambal.