Potatis och chilimajonnäs

Publicerat:
2016-11-17Tillagningstid:
Maximillian Lundin dukar upp för vegansk tapas.
Ingredienser
4 - 6portioner
Potatis
- 12stsmå potatisar
- 3mskrödvinsvinäger
- 1tskhavssalt
- 1dlsojamjölk
- 2,5dlmatolja, neutral
- 1tsktomatpuré
- 1stchili, urkärnad
- 2mskvitvinsvinäger
- 1mskdijonsenap
- 1tskhavssalt
Så lagar du
Potatis
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda potatisen med olja, vinäger och havssalt och lägg på en plåt och rosta i 30 minuter tills potatisen är genommjuk.
Chilimajonnäs
2. Häll upp olja, vinäger, senap, chili, tomatpuré och havssalt i en skål. Stavmixa allt i 1 minut. Tillsätt sojamjölken och havssaltet. Stavmixa ihop till en majonnäs. Servera till potatisen.