Potatis- och purjolökssoppa med bacon

Potatis- och purjolökssoppa med bacon

Ingredienser

8portioner

  • 1paket
    bacon
  • 1kg
    potatis
  • 4st
    gula lökar
  • 1st
    stor purjolök
  • 2liter
    vatten
  • 2st
    kycklingbuljongtärningar
  • 1paket
    fryst persilja
  • brieost och bröd till servering

Så lagar du

Finhacka löken och skär purjolöken fint. Skiva bacon och skala och skär potatisen i grova bitar. Bryn baconet direkt i kastrullen tillsammans med löken och purjolöken. Häll på potatisen, vattnet och buljongtärningarna. Låt koka tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Lägg i den frysta persiljan före servering.

Lägg en rejäl skiva brieost i tallriken och häll på soppan. Servera med en skiva bröd.

Frys in resterna.

Dela det här receptet med dina vänner!