Potatis- och sellerisoppa

Potatis- och sellerisoppa

Publicerat:

Ingredienser

6portioner

  • 2-3st
    potatisar, ca 300 g
  • 1bit(ar)
    rotselleri, 300 g
  • 1st
    gul lök
  • 1msk
    olivolja
  • 8dl
    vatten
  • dl
    torrt vitt vin
  • 2st
    hönsbuljongtärningar
  • 2krm
    salt
  • lite nymald vitpeppar

Citron- och gräslökskräm

  • 2dl
    turkisk yoghurt
  • finrivet skal av 1 st citron
  • ½dl
    finskuren gräslök
  • ½dl
    finhackad dill
  • 2krm
    salt

Så lagar du

Soppan:

1. Skala grönsakerna och skär selleri och potatis i mindre bitar. Hacka löken.

2. Fräs löken mjuk i oljan. Tillsätt selleri och potatis, häll på vin, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt koka tills sellerin och potatisen är riktigt mjuk, ca 20 min. Mixa soppan slät med mixerstav.

3. Smaka av med salt och peppar.

Citron- och gräslökskrämen:

1. Blanda turkisk yoghurt med citronskal, gräslök och dill.

2. Smaka av med salt.

Dela det här receptet med dina vänner!