Ingredienser
6portioner
- 2-3stpotatisar, ca 300 g
- 1bit(ar)rotselleri, 300 g
- 1stgul lök
- 1mskolivolja
- 8dlvatten
- 1½dltorrt vitt vin
- 2sthönsbuljongtärningar
- 2krmsalt
- lite nymald vitpeppar
Citron- och gräslökskräm
- 2dlturkisk yoghurt
- finrivet skal av 1 st citron
- ½dlfinskuren gräslök
- ½dlfinhackad dill
- 2krmsalt
Så lagar du
Soppan:
1. Skala grönsakerna och skär selleri och potatis i mindre bitar. Hacka löken.
2. Fräs löken mjuk i oljan. Tillsätt selleri och potatis, häll på vin, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt koka tills sellerin och potatisen är riktigt mjuk, ca 20 min. Mixa soppan slät med mixerstav.
3. Smaka av med salt och peppar.
Citron- och gräslökskrämen:
1. Blanda turkisk yoghurt med citronskal, gräslök och dill.
2. Smaka av med salt.