Potatiskakor med krabba

Potatis, mjölkkannor.

Publicerat:

Krabba går att byta ut mot kokt fisk, räkor eller bacon. Vill du laga vegetariskt så går det bra att använda ost istället

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    potatis, mjölig t ex mandel
  • 2
    äggulor
  • 300g
    krabbkött eller räkor, finhackade
  • 4
    vårlökar, eller 10 cm purjolök, skivade
  • 1
    näve haricots verts, lättkokta eller frysta, skivade
  • salt, vitpeppar efter smak
  • till panering: 1-2 dl krossade cornflakes eller nachos eller ströbröd
  • smör och rapsolja till stekning
  • 2dl
    gräddfil

Morotssallad

  • 1
    vitlöksklyfta, riven
  • 1tsk
    dijonsenap
  • 1msk
    äppelcidervinäger
  • 2msk
    raps- eller olivolja
  • 2-3
    morötter, strimlade
  • 5
    cm purjolök, strimlad
  • salt, vitpeppar

Så lagar du

Anpassa rullens diameter efter hur stora kakor du föredrar.

1. Koka potatisen mjuk med skal. Gör under tiden morotssallad.

2. Häll av vattnet, från potatisen, låt ånga av, skala och pressa. Rör ner gulor, krabbkött, vårlök och haricots verts, smaka av med salt och peppar.

3. Forma smeten till 1-2 rullar på bakplåtspapper, vrid ihop kanterna.

4. Ställ i kyl någon timme (om du har tid), skär ca 2 cm tjocka skivor. Vänd i önskad panering och stek gyllene i hälften smör och hälften olja.

5. Servera med gräddfil, morotssallad och gärna extra grönt som tex avokado, sallad, tomat och paprika.

Tips: Om potatisen är vattnig och smeten blir för lös för att forma så tillsätt lite potatismjöl. Andra goda tillbehör är relish eller tomatsalsa. Kakorna går även bra att servera som burgare.

Morotssallad

Blanda vitlök, senap och vinäger, vispa ner olja. Blanda med morot och purjolök, smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!