Potatisklyftor med smak av medelhavet

Ingredienser
6portioner
- 1½kgfast potatis
- 5stscharlottenlökar
- 1dlolivolja
- 1½dlvatten
- 1stcitron, juice och zest
- 1msktorkad oregano
- salt och nymalen svartpeppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen och skär varje potatis i fyra klyftor. Skala schalottenlöken i två delar.
2. Lägg potatisen och löken på en plåt med höga kanter. Blanda olivolja, citronjuice och vatten i en skål, häll över potatisen och löken och blanda väl. Krydda med oregano, citron zest, salt och svartpeppar och rör runt.
3. Ställ in plåten/formen i nedre delen av ugnen. Grädda i 20 minuter och rör därefter om potatisen. Låt potatisen gå ytterligare ca 30 minuter i ugnen, eller tills potatisen mjuknat.
4. När potatisen mjuknat kan man sätta ugnen på grilläge och öka värmen till 225 grader, detta gör du för att ge potatisen en knaprig yta. Håll ett öga på potatisen så du inte bränner dem!