Potatismazarin

Publicerat:
2016-08-29Tillagningstid:
Kakan är saftig och kompakt på det där bra sättet, och med en underbar smak av bittermandel. Vill man ha just det hos en kaka så är kokt potatis en jättefin ingrediens att använda i smeten.
Ingredienser
- 200gkokt, kall potatis
- 150gsmör
- 1dlsötmandel
- 4stbittermandlar eller 6-8 droppar mandelarom
- 2stägg
- 3dlsocker
- 1dlvetemjöl
- 1½tskbakpulver
- smör och ströbröd till formen
Glasyr
- 2dlflorsocker
- 1mskvatten
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175°. Pressa potatisen och smält smöret. Mal mandel och bittermandel i en mandelkvarn, eller kör dem till mjöl i en matberedare.
2. Smöra och bröa en springform.
3. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och mald mandel i en separat skål och vänd sedan ner det i äggsmeten.
4. Tillsätt smält smör och pressad potatis och blanda försiktigt för hand, så att inte den invispade luften går ur. Häll smeten i springformen och grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Låt kakan svalna.
5. Blanda florsocker och vatten till en tjock men bredbar glasyr och fördela över kakan.