Potatissallad med bondbönor och ärter

Publicerat:
2017-03-06Tillagningstid:
En färggrann kreation med bondbönor och ärter.
Ingredienser
4portioner
- 20kokta potatisar, små i olika färger
- 1stor handfull bondbönor
- 10ärtskidor
- salt
- 2mskkallpressad rybsolja
- persilja
- ramslöks- eller vårlöksblad
- 2mskäppelcidervinäger
- crème fraiche
Så lagar du
1. Skär upp de kokta potatisarna i skivor. Krydda med äppelcidervinäger och rybsolja.
2. Hacka persilja, mängd enligt smak, och lägg till.
3. Strimla 4–5 ramslöksblad (om du hittar) och lägg till.
4. Koka de färska ärterna i en minut. Lägg upp både ärtskidorna och ärterna på en tallrik. Häll potatissalladen över dem.
5. Blanda en handfull med lätt kokta bondbönor över salladen.
6. Om du vill kan du strö salt över salladen.
7. Blanda till crème fraichen och lägg några skedar på salladen.