Potatissallad med dijon- & citrussås

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Fräscht alternativ till de ofta väldigt överdrivet feta potatissalladerna.
Ingredienser
1portioner
- 6-8små, kokta potatisar (ca 300 g)
Grön sallad
- 0,5förpackning ruccola eller babyspenat (ca 40 g)
- 2-3strimlade salladslökar
- 3mskgrovhackad körvel
- 3mskhackad dill
Sås
- 1tskdijonsenap
- 1mskhonung
- ½stcitron, saften
- ½stapelsin, saften
- 0,5mskolivolja
- salt, peppar
Till servering
- bröd
Så lagar du
1. Börja med såsen. Vispa ihop senap, honung, citron- och apelsinsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.
2. Blanda rucola, salladslök, körvel och dill.
3. Skär potatisen i bitar.
4. Toppa potatisen med den gröna salladen. Ringla över såsen. Servera med bröd. Det är gott att servera salladen med grillad kyckling eller varmrökt lax.