Potatissallad med dijon- & citrussås

Potatissallad med dijon- & citrussås

Publicerat:

Tillagningstid:

Fräscht alternativ till de ofta väldigt överdrivet feta potatissalladerna.

Ingredienser

1portioner

  • 6-8
    små, kokta potatisar (ca 300 g)

Grön sallad

  • 0,5
    förpackning ruccola eller babyspenat (ca 40 g)
  • 2-3
    strimlade salladslökar
  • 3msk
    grovhackad körvel
  • 3msk
    hackad dill

Sås

  • 1tsk
    dijonsenap
  • 1msk
    honung
  • ½st
    citron, saften
  • ½st
    apelsin, saften
  • 0,5msk
    olivolja
  • salt, peppar

Till servering

  • bröd

Så lagar du

1. Börja med såsen. Vispa ihop senap, honung, citron- och apelsinsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.

2. Blanda rucola, salladslök, körvel och dill.

3. Skär potatisen i bitar.

4. Toppa potatisen med den gröna salladen. Ringla över såsen. Servera med bröd. Det är gott att servera salladen med grillad kyckling eller varmrökt lax.

Dela det här receptet med dina vänner!