Potatissallad med kryddor från Indien

Potatissallad med kryddor från Indien

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    färskpotatis
  • 1/2msk
    svarta spiskummin
  • 1/2msk
    senapsfrö
  • 1/2msk
    hela korianderfrön eller fänkålsfrön
  • 1dl
    salladslök
  • 1/2dl
    dill
  • 2msk
    finhackad koriander
  • salt efter smak
  • 0,25g
    saffran
  • 1/2dl
    citron
  • 1tsk
    farinsocker
  • torkad och krossad chili efter smak
  • 1dl
    rapsolja

Så lagar du

Förbered dressingen genom att lösa upp saffranet i pressad citron. Låt stå och dra i minst 20 minuter. Blanda sedan med farinsocker, chili och rapsolja.

Skrubba potatisarna och skär dem i stora bitar. Sjud potatisarna i väl saltat vatten tills de blir mjuka. Låt rinna av i durkslag. Skölj inte.

Under tiden som potatisen kokar, rosta spiskummin, senap och korianderfrö var för sig i en torr medelvarm stekpanna under omrörning tills de börjat knäppa och dofta ordentligt. Senapskornen ska ha ändrat färg till grått för att vara klara. Smaka på ett par av senapskornen om du känner dig osäker, de ska ha en rund nötig smak utan pepprighet. Stöt dem grovt i en mortel. Blanda alla ingredienser med den heta potatisen. Smaka av med salt. Servera bums.

Lisa Förare Winbladh

Dela det här receptet med dina vänner!