Ingredienser
4portioner
- 1kgfärskpotatis
- 1/2msksvarta spiskummin
- 1/2msksenapsfrö
- 1/2mskhela korianderfrön eller fänkålsfrön
- 1dlsalladslök
- 1/2dldill
- 2mskfinhackad koriander
- salt efter smak
- 0,25gsaffran
- 1/2dlcitron
- 1tskfarinsocker
- torkad och krossad chili efter smak
- 1dlrapsolja
Så lagar du
Förbered dressingen genom att lösa upp saffranet i pressad citron. Låt stå och dra i minst 20 minuter. Blanda sedan med farinsocker, chili och rapsolja.
Skrubba potatisarna och skär dem i stora bitar. Sjud potatisarna i väl saltat vatten tills de blir mjuka. Låt rinna av i durkslag. Skölj inte.
Under tiden som potatisen kokar, rosta spiskummin, senap och korianderfrö var för sig i en torr medelvarm stekpanna under omrörning tills de börjat knäppa och dofta ordentligt. Senapskornen ska ha ändrat färg till grått för att vara klara. Smaka på ett par av senapskornen om du känner dig osäker, de ska ha en rund nötig smak utan pepprighet. Stöt dem grovt i en mortel. Blanda alla ingredienser med den heta potatisen. Smaka av med salt. Servera bums.
Lisa Förare Winbladh