Potatissallad med sill och ägg

Potatissallad med sill och ägg

Publicerat:

Ingredienser

8portioner

  • Till 8 pers som förrätt eller bufférätt:
  • 4st
    ägg
  • 500g
    potatis
  • 1burk(ar)
    brännvinssill
  • 2st
    salladslökar
  • 1knippa(or)
    rädisor

Dressing:

  • 1msk
    dijonsenap
  • 2msk
    olivolja
  • 2krm
    salt
  • 2krm
    peppar
  • 3msk
    kapris

Tillbehör

  • knäckebröd
  • gräslöksstrån

Så lagar du

1. Hårdkoka, skala och klyfta äggen.

2. Tärna potatis och sill. Skiva lök och rädisor. Blanda alltsammans.

3. Dressing: Vispa ner oljan i senapen. Tillsätt salt, peppar och kapris och häll den över salladen. Blanda försiktigt.

4. Varva ägg och sallad i glas. Garnera med gräslök.

Dela det här receptet med dina vänner!