Potatissnittar med gräshoppor

Publicerat:
2019-05-02Tillagningstid:
Stekta syrsor och gräshoppor är riktig snabbmat och kan bra ersätta nötterna fredag kväll när du degar i soffan. De är dessutom hälsosammare än chips.
Ingredienser
4portioner
- 8vandringsgräshoppor eller hussyrsor, stora
- 25gsmör
- 1citron
- 4potatisar, små
- 2dlcrème fraiche
- 1mskcitronsaft
- salt och svartpeppar
- 1kvist dill
- 1färsk chili, medelstark
- myror till topping
Så lagar du
1. Koka potatisen och ta ut syrsorna eller gräshopporna från frysen.
2. Blanda rivet citronskal i mjukt smör.
3. Stek insekterna i citronsmöret.
4. Rör ihop crème fraiche, peppar och salt. Smaka av med citronsaft.
5. Dela potatisarma, stek dem snabbt i citronsmör. Låt svalna.
6. Bred på crème fraiche. Rada på syrsorna eller gräshopporna och dekorera med dill och tunna skivor chili.
7. Toppa med myror för en syrlighet.