Potatisterrin

Potatisterrin

Publicerat:

Ingredienser

6portioner

  • 1,2kg
    potatis
  • 2dl
    lätt creme fraiche
  • 200g
    chèvre
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1tsk
    salt
  • 0,5tsk
    svartpeppar
  • 2st
    ägg
  • 1dl
    persilja
  • 1dl
    basilika

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200º.

2. Skiva potatisen tunt.

3. Koka upp creme fraiche med getost, vitlök, salt och peppar. Blanda ner potatisen. Rör om och blanda ner äggen och örterna. Ta från värmen.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång 2-liters form. Häll i potatisen.

5. Grädda på nedersta falsen ca 45 min tills den börjar få fin färg och poatisen känns mjuk. Prova med sticka. Ta ut och låt den stå en stund i formen innan den stjälps upp. Skär och servera den i fyrkanter om den ska serveras varm. Kall kan den också skivas. Det går bra att laga den i förväg, kyla och skära upp den kall och sedan värma den inför serveringen.

Dela det här receptet med dina vänner!