Prosciuttochips med kronärtskockskräm

Prosciuttochips med kronärtskockskräm

Ingredienser

4portioner

Prosciuttochips

  • ca 100-200g
    skivor av skinka, t ex parmaskinka

Kronärtskockskräm

  • 1burk(ar)
    kronärtskockor
  • 1dl
    ricotta
  • skalet från en citron
  • 1/2 - 1msk
    citronsaft
  • salt och svartpeppar
  • 200 g
    skållade mandlar

Så lagar du

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg skivorna på en plåt och sätt in i ugnen I ca 5-10 min eller tills dom är knapriga.

Kronärtskockskräm:

Börja med att rosta mandlar i en torr stekpanna. Låt svalna och hacka fint. Riv det gula från citronskalet.

Hetta under tiden upp några matskedar olivolja i en stekpanna. Lägg i de avrunna skockorna och citronskal. Stek skockorna varligt i några minuter. Ställ åt sidan och låt dem svalna.

Mixa ihop skockor och ricottaost till en slät röra. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Strö över de rostade och hackade mandlarna.

Dela det här receptet med dina vänner!