Ingredienser
4portioner
Prosciuttochips
- ca 100-200gskivor av skinka, t ex parmaskinka
Kronärtskockskräm
- 1burk(ar)kronärtskockor
- 1dlricotta
- skalet från en citron
- 1/2 - 1mskcitronsaft
- salt och svartpeppar
- 200 gskållade mandlar
Så lagar du
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg skivorna på en plåt och sätt in i ugnen I ca 5-10 min eller tills dom är knapriga.
Kronärtskockskräm:
Börja med att rosta mandlar i en torr stekpanna. Låt svalna och hacka fint. Riv det gula från citronskalet.
Hetta under tiden upp några matskedar olivolja i en stekpanna. Lägg i de avrunna skockorna och citronskal. Stek skockorna varligt i några minuter. Ställ åt sidan och låt dem svalna.
Mixa ihop skockor och ricottaost till en slät röra. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Strö över de rostade och hackade mandlarna.