Proteinbars med olika smaker

Publicerat:
2016-04-22Tillagningstid:
Enkel proteinbar som kan smaksättas med jordnötssmör, hampa, choklad eller lakrits.
Ingredienser
- 1½dlmandel (70 g)
- 1½dlkokosflingor (70 g)
- 1½dlsolrosfrön (100 g)
- 1½dlproteinpulver utan sötning (80 g)
- 2dlrussin (120 g)
- ½dlkokosolja (40 g)
- 1½dlvatten (135 g)
- 2½mskhonung (30 g)
Så lagar du
Receptet räcker till 5 stora bars.
1. Hetta upp vattnet och häll det över russin och honung. Låt dra i 5 minuter.
2. Mixa alla övriga ingredienser (här lägger du till smaksättningen) till en slät smet i en matberedare. Den ska ha samma konsistens som chokladbollssmet.
3. Fördela smeten jämnt i en form med löstagbar botten och som även är klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen en timme. Skär till jämna bitar.
Smaksättning
Jordnöt: Tillsätt ½-1 dl jordnötssmör utan salt
Choklad: Tillsätt ca 2 msk kakao och ett kryddmått vaniljpulver.
Lakrits: Tillsätt lakritspulver (från lakritsrot) till önskad smak, och pudra över de färdiga bitarna.
Hampa: Använd hampapulver som proteinpulver, och pudra över de färdiga bitarna.