Pulled beef

Publicerat:
2014-11-19Ingredienser
8portioner
- 2kghögrev, benfri
- ½dlkryddblandning, tex Cajun eller grillgrydda
- 1dlfärdig barbecuesås
Så lagar du
Tillagning i stekgryta:
1. Sätt ugnen på 125°. Lägg köttet i en stekgryta. Gnid in kryddor och sås i köttet. Häll lite vatten i botten på grytan och sätt på locket. Ställ in på nedersta falsen ca 5 timmar eller tills köttet lätt faller isär.
2. Kika in några gånger under gräddningen och fyll på vatten om det behövs. Vänd gärna någon gång under tiden. Köttet är färdigt när det ramlar isär när du petar på det. Dra isär köttet med två gafflar, slå stekskyn ovanpå.
3. Du kan förbereda köttet i god tid och steka upp det i smör just innan servering. Spara då stekskyn häll över köttet.
Servera tillsammans med dina favorittillbehör tex coleslaw eller gräddfil, lök och grönsaker i pitabröd, tortillas, småfranska, hamburgerbröd eller baguette. Du kan även koka gräddsås på skyn och servera rätten som en traditionell söndagsstek med potatis, grönsaker och pressgurka. Häll då skyn i en liten kastrull, tillsätt 3 dl grädde eller mjölk och koka upp. Red av med maizena och smaka av med salt, peppar, vinbärsgelé och soja.
Tillagning i lergryta:
1. Gnid in kryddor och sås i köttet. Lägg i blötlagd lergryta, ställ in i kall ugn. Ställ in ugnen på 250° och sänk till 175° efter 45 minuter, stek tills köttet lossnar lätt från benen, det tar cirka 4-5 timmar.
2. Vänd gärna någon gång under tiden. Dra isär köttet med två gafflar eller händerna, slå stekskyn ovanpå. Du kan förbereda köttet och steka upp det i smör just innan servering. Spara då stekskyn och avsluta med att hälla den varm över köttet.