Pulled kyckling

Publicerat:
2019-02-07Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
- 450gkyckling, bröstfilé
- 1mskrökt paprika
- ½lime
- 1vitlökar, solo
- ¼dlsoja
- 2msktaco-kryddmix
- ½dlolja
- ½mskhonung
- salt och peppar
- koriander eller dill
Hjortron- och kikärtscrème
- 1tskdillfrön
- 1tskkumminfrön
- 1solovitlök
- 2dlcrème fraiche
- 1dlhjortron
- 100gkikärtor
- ½kruk(or)koriander
- 2mskhonung
- 1lime, saften
- salt och peppar
Ljusugnsbrödsnachos
- 200gljusugnsbröd eller hårt tunnbröd
- 2mskolja
- 2msktaco-kryddmix
Så lagar du
Kycklingen
1. Blanda rökt paprika, taco-kryddmix, olja, soja, saft från lime och honung. Häll blandningen på kycklingfiléerna och se till att de blir täckta med kryddblandningen.
2. Sätt en gryta på spisen på svag värme. Kycklingen ska tillredas under cirka 1 timme. Vänd på filéerna efter halva tiden.
3. Medan kycklingen tillagas förbereder du laxen och tillbehören.
4. När kycklingen är färdig, dra isär den med en gaffel i kastrullen och blanda om.
Hjortron- och kikärtscrème
1. Rosta snabbt dillfröna och kumminfröna i en torr panna och låt svalna.
2. Lägg sedan ner kryddorna i en mortel och mortla till fint pulver.
3. Lägg sedan ner kryddorna med vitlöken, koriandern, kikärtorna i en mixer och mixa fint.
4. Pressa i limesaften och blanda i resten av ingredienserna och mixa ordentligt till en krämig konstens.
Ljusugnsbrödsnachos
1. Blanda oljan och taco-kryddmixen.
2. Bryt brödet i bitar, pensla sedan på oljan på brödet och rosta i ugnen i 5-8 minuter på 200 grader på bakplåtspapper.
Servera kycklingen och laxen med ljusungnsbrödnachos, hjortroncrème och garnera med koriander.
Tips
Testa gärna att köra kycklingen i en slow cooker eller en tryckkokare.
Köp gärna ekologisk eller klimatcertifierad kyckling.
Solovitlöken eller asiatisk vitlök är lite mildare än vanlig vitlök. Jag brukar använda 1 ½ solovitlökar då det står 1 vanlig vitlök i receptet.
Kycklingen går att ersätta med tex vegetarisk alternativ. Testa gärna med en aubergine eller kålrot.
Kycklingen lagar du till i en gryta på spisen, grillen eller i ugnen.