Pumpapaj (Pumpkin pie)

Publicerat:
2015-10-30Tillagningstid:
En klassisk amerikansk pumpkin pie med smak av kanel, nejlikor och ingefära, serverad med sötad grädde.
Ingredienser
10portioner
Mördeg (Pâte sucrée)
- 50gflorsocker
- 130gsmör
- 180gmjöl
- 10gvatten
Pumpafyllning
- 500gpumpapuré
- 180gsocker
- 110gägg
- 385gkondenserad mjölk
- 10gkanel (2 tsk)
- 3gmald ingefära (½tsk)
- 2gnejlika (1 krm)
Till servering
Så lagar du
Mördeg
1. Dela smöret i små tärningar. Lägg alla ingredienser förutom vattnet i en blandare och kör tills att degen smulat sig. Tillsätt vatten och kör tills degen börjar att gå ihop.
2. Ta ut degen ur maskinen. Plasta den och låt den vila i kyl i ca 10 minuter.
3. Kavla ut degen till en rundel 20 cm i diameter. Fodra en pajform med den utkavlade degen.
4. Ställ formen i kylen.
Fyllning och gräddning
1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla fyllningens ingredienser till en jämn smet.
2. Häll upp smeten den mördegsfordrade formen.
3. Grädde pajen i ca 30 min. Låt pajen svalna. Servera rumstempererad med en klick vispad sötad grädde.