Pumpasoppa med tillbehör

Ingredienser
8portioner
Soppa
- 1stpumpa (cirka 1,5 kg)
- 1 nätblåmusslor
- 2dltorrt vitt vin
- 1literkokande vatten
- 2stgul lök
- 2klyfta(or)vitlök
- 0,5ströd chili
- 2cmingefära
- 1ststor apelsin
- salt och peppar
- olivolja
Musselsallad
- alla musslor från koket av buljongen ovan
- 1knippa(or)dill
- 10cmgurka
- 1stcitron
- salt och peppar
Så lagar du
Pumpasoppa
- Börja med att tvätta blåmusslorna och dra bort skägget.
- Skala lök och vitlök och hacka dem grovt.
- Hetta upp en kastrull ordentligt och fräs lök och vitlök i lite olivolja.
- Häll i de tvättade musslorna och rör om hastigt.
- Slå på det vita vinet och det kokande vattnet och lägg på ett lock.
- Koka musslorna i ca 3-5 minuter eller tills de har öppnat sig.
- Ta upp musslorna och lägg dem i en stor bunke och låt dem svalna. Sila buljongen så att det inte finns några skalrester eller annat oönskat kvar.
- Skala pumpan, kärna ur den och tärna köttet.
- Fräs pumpatärningarna i lite olivolja och häll sedan på musselbuljongen.
- Tillsätt strimlad chili, ingefära och pressad apelsin. Koka tills pumpan är mjuk och mixa sedan till en slät soppa. Smaksätt med salt och peppar.
- Servera soppan med nybakat bröd och valfria tillbehör, till exempel musselsalladen.
Musselsallad
- Hacka dillen fint.
- Skala gurkan och tärna den fint.
- Blanda samman allt i en bunke och smaksätt med citron, olja, salt och peppar.