Quesadillas med svampcreme

Publicerat:
2016-10-21Tillagningstid:
Maffigt matiga tilltugg som går snabbt att svänga ihop.
Ingredienser
4portioner
- 4stora tortillas
- 2-3mskrapsolja till stekning
Svampcreme
- 250-300gskogschampinjoner eller blandsvamp
- 1stor gul lök
- 2+2msksmör till stekning
- 1tsksalt
- 1krmsvartpeppar
- 1knippa(or)persilja
- 1dlriven lagrad ost
Till servering
- grönsallad
Så lagar du
1. Svampcreme: Skiva svampen, grovhacka löken. Fräs svampen i 2 msk smör på medelvärme tills all vätska kokat in. Tillsätt ytterligare 2 msk smör och löken, stek vidare på högre värme en liten stund. Salta och peppra.
2. Grovhacka persiljan. Mixa svampen och löken i matberedare. Tillsätt persilja och ost och kör till puré.
3. Lägg ut två tortillas på skärbräda. Fördela svampcremen, lägg på tortillas och tryck till. Dela varje quesadilla i kvartar och stek hastigt i oljan på båda sidor. Dela varje kvart på hälften och servera direkt med lite sallad.