Rabarber consommé med inkokta rabarber, vaniljglass och spansk körvel

Publicerat:
2022-04-26Förberedelsetid:
Tillagningstid:
En supergod rabarberdessert med vaniljglass och krossade maränger
Ingredienser
4portioner
- 3dlVatten
- 3dlStrösocker
- 500gRabarber
- 0,5stVaniljstång
- 1tskSichuanpeppar
- 0,5stCitron, saften av
Till servering
- Vaniljglass
- 2 kvistarSpansk körvel
- 1dlKrossade maränger
Så lagar du
- Koka upp vatten och socker till ett sockerlag.
- Skala rabarbern, spara en fin stjälk och skär resten i mindre bitar. Koka dem mjuka i lagen ca 10 minuter och låt dra i minst 45minuter men gärna längre.
- Sila sedan genom en finmaskig sil och spara saften. Koka upp den avsilade saften tillsammans med den delade och urskrapade vaniljstången samt Sichuanpeppar och låt dra i 10 minuter.
- Sila bort vaniljstång och peppar och smaka av med citronsaft. Kyl ner men spara ca 2dl till inkokningslag.
- Skär den sparade rabarberstjälken i 4 cm långa bitar och sjud den försiktigt i den sparade lagen i ett 2-3 minuter, lyft ur och låt svalna
- Servera den inkokta rabarbern med en kula vaniljglass, spansk körvel och krossad maräng avsluta med den kylda rabarber consommén.