Rabarber med kardemummasmul

Publicerat:
2016-04-20Tillagningstid:
En efterrätt för vår och sommar. Så enkelt och så gott. Serveras med vaniljglass eller vispgrädde som bryter av mot det syrliga i rabarbern och det torra i smulet.
Ingredienser
6 - 8portioner
- 500-600gansad rabarber
- 1-1½dlströsocker (välj den större mängd om du serverar grädde istället för glass till)
- 2mskmajsstärkelse
Kardemummasmul
- 125gsmör
- 2tskkardemummakärnor
- 1dlströsocker
- 2dlvetemjöl
- 2dlhavregryn
- vaniljglass eller lättvispad grädde
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225°. Skiva rabarbern och blanda med socker och majsstärkelse.
2. Kardemummasmul: Smält smöret i en kastrull. Finstöt kardemumman i en mortel. Blanda ner kardemumma, strösocker, vetemjöl och havregryn i smöret. Rör ihop till en smulig massa.
3. Fördela rabarbern i en ugnsform cirka 26 cm i diameter. Fördela kardemummasmulet ovanpå. Grädda på andra falsen nerifrån cirka 20 minuter tills smultäcket fått fin färg. Servera pajen ljummen med vaniljglass eller lättvispad grädde.