Ingredienser
4portioner
- 2dlmandel
- 1½dlvetemjöl
- 1½dlrågflingor
- 100gsmör
- 1dlströsocker
Kompott
- 1literrabarber
- 1dlströsocker
- 1stvaniljstång
- 2-3skiva(or)rödbeta
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175°. Skålla sötmandeln. Blanda mjöl, rågflingor och socker med rumsvarmt smör. Finfördela till en grynig massa och blanda ner mandeln. "Smula" ut på ugnsplåt.
2. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills det blir gyllenbrunt.
Kompott
1. Skala och skiva rabarbern tunt. Blanda rabarber, socker och vaniljstång i en kastrull. Lägg gärna i några skivor rödbetor för färgens skull. Låt koka ihop till en kompott.
2. När kompotten är färdig, plocka ur rödbetsskivorna och vaniljstången. Fördela i portionsformar eller glas. Strö mandelcrunchen över.
Tips
Byt gärna ut rabarbern mot krusbär.