Rabarber med mandelcrunch

Rabarber med mandelcrunch

Ingredienser

4portioner

  • 2dl
    mandel
  • dl
    vetemjöl
  • dl
    rågflingor
  • 100g
    smör
  • 1dl
    strösocker

Kompott

  • 1liter
    rabarber
  • 1dl
    strösocker
  • 1st
    vaniljstång
  • 2-3skiva(or)
    rödbeta

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175°. Skålla sötmandeln. Blanda mjöl, rågflingor och socker med rumsvarmt smör. Finfördela till en grynig massa och blanda ner mandeln. "Smula" ut på ugnsplåt.

2. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills det blir gyllenbrunt.

Kompott

1. Skala och skiva rabarbern tunt. Blanda rabarber, socker och vaniljstång i en kastrull. Lägg gärna i några skivor rödbetor för färgens skull. Låt koka ihop till en kompott.

2. När kompotten är färdig, plocka ur rödbetsskivorna och vaniljstången. Fördela i portionsformar eller glas. Strö mandelcrunchen över.

Tips

Byt gärna ut rabarbern mot krusbär.

Dela det här receptet med dina vänner!