Rabarberbakelse i glas

Publicerat:
2013-06-20Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
- 4ststjälkar rabarber
- 1dloutspädd flädersaft
- 1paketmascarpone (400 g)
- 4msksocker
- 4stägg
- 1paketsavoiardikex
Till garnering
- krossad mörk choklad och jordgubbar
Så lagar du
1. Tvätta och skär ner rabarbern i små tärningar, cirka 2x2 cm. Koka hastigt upp den skurna rabarbern och flädersaften tills rabarbern har mjuknat något. Låt svalna.
2. Separera äggula och äggvita. Vispa äggulorna med hälften av sockret tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt mascarponen och vispa samman till en slät kräm.
3. I en ren och torr bunke vispas äggvitorna till ett styvt skum. Tillsätt det resterande sockret och vispa till en luftig maräng. Vänd ner marängen i mascarponekrämen.
4. Lägg en liten klick av krämen i botten på ett glas. Ställ savoiradikex rakt upp utmed kanten i glaset så att det bildas en ring.
5. Fyll upp mitten med rabarber och mascarponekräm om vartannat. Häll saften från rabarberkoket över savoiradikexen så att de blir saftiga. Garnera med krossad mörk choklad och jordgubbar.