Rabarberkaka med kardemumma och vallmofrö

Rabarberkaka med kardemumma och vallmofrö

Publicerat:

Vårens första rabarberkaka, enkel att förbereda och fantastisk god med smak av kardemumma och vallmofrö.

Ingredienser

  • 6-8st
    späda rabarber
  • 3st
    ekologiska ägg
  • 3dl
    socker
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 3dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver
  • 1nypa(or)
    salt
  • 1tsk
    grovt mortlad kardemumma
  • 1msk
    vallmofrön
  • 100g
    smör

Till servering

  • vispad grädde eller vaniljglass

Så lagar du

  1. Värm ugnen till 175°C.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd sedan ihop med äggsmeten tillsammans med det smälta smöret.
  4. Smörj och bröa en form, häll i smeten.
  5. Skär rabarbern i lika stora delar och knåpa ihop ett symmetriskt mönster och tryck ner rabarbern lite i smeten.
  6. Grädda i ca 30 min. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

Dela det här receptet med dina vänner!