Rabarberkaka med kardemumma och vallmofrö

Publicerat:
2022-03-15Vårens första rabarberkaka, enkel att förbereda och fantastisk god med smak av kardemumma och vallmofrö.
Ingredienser
- 6-8stspäda rabarber
- 3stekologiska ägg
- 3dlsocker
- 2tskvaniljsocker
- 3dlvetemjöl
- 1tskbakpulver
- 1nypa(or)salt
- 1tskgrovt mortlad kardemumma
- 1mskvallmofrön
- 100gsmör
Till servering
- vispad grädde eller vaniljglass
Så lagar du
- Värm ugnen till 175°C.
- Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd sedan ihop med äggsmeten tillsammans med det smälta smöret.
- Smörj och bröa en form, häll i smeten.
- Skär rabarbern i lika stora delar och knåpa ihop ett symmetriskt mönster och tryck ner rabarbern lite i smeten.
- Grädda i ca 30 min. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.