Rabarberkräm med gräddmjölk

Publicerat:
2015-04-22När min mamma var liten var kräm den allra vanligaste efterrätten. Kräm på äpplen, bär eller när våren kom – rabarber! Godast är den med gräddmjölk till, det vill säga hälften mjölk och hälften grädde.
Ingredienser
- 500grabarber
- 5dlvatten
- 1 ½dlströsocker
- 2mskpotatismjöl + 3-4 msk kallt vatten
- skal från en halv citron (valfritt)
Så lagar du
1. Ansa och skär rabarbern i små bitar.
2. Lägg rabarber, med vatten, socker och citronskal i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i cirka 5–10 minuter tills rabarbern är mjuk. Rör om ordentligt så att rabarbern trådar sig.
3. Lös upp potatismjölet i lite kallt vattnet och häll ner i krämen i en tunn stråle. Rör hela tiden. Ta av från värmen så fort krämen tjocknar. Smaka av med socker och eventuellt citronskal. Servera med gräddmjölk och nymald kardemumma.