Rabarberkräm med gräddmjölk

Rabarberkräm med gräddmjölk

Publicerat:

När min mamma var liten var kräm den allra vanligaste efterrätten. Kräm på äpplen, bär eller när våren kom – rabarber! Godast är den med gräddmjölk till, det vill säga hälften mjölk och hälften grädde.

Ingredienser

  • 500g
    rabarber
  • 5dl
    vatten
  • 1 ½dl
    strösocker
  • 2msk
    potatismjöl + 3-4 msk kallt vatten
  • skal från en halv citron (valfritt)

Så lagar du

1. Ansa och skär rabarbern i små bitar.

2. Lägg rabarber, med vatten, socker och citronskal i en kastrull.  Koka upp och låt sjuda i cirka 5–10 minuter tills rabarbern är mjuk. Rör om ordentligt så att rabarbern trådar sig.

3. Lös upp potatismjölet i lite kallt vattnet och häll ner i krämen i en tunn stråle. Rör hela tiden. Ta av från värmen så fort krämen tjocknar. Smaka av med socker och eventuellt citronskal. Servera med gräddmjölk och nymald kardemumma.

Dela det här receptet med dina vänner!